MENU SLUITEN

Gianotten Mutsaers opent met feestelijk programma!

Na 11 maanden vanuit een tijdelijke winkel gewerkt te hebben gaat Gianotten Mutsaers weer over naar de oude locatie, Emmapassage 17. De plaats en de medewerkers zijn hetzelfde, verder is alles maar dan ook alles nieuw! Het pand, de inrichting en de huisstijl. In samenwerking met Beers | Brickworks is er een bijzondere winkel neergezet in het centrum van Tilburg. Hoe deze er uit ziet? Kom kijken 1 of 2 februari!

Gianotten Mutsaers viert de opening 1&2 februari met een weekend bomvol lezingen, interviews, demonstraties, muziek en nog meer. Alle activiteiten zijn gratis en de entree is vrij (behalve de Kinderboekenlunch, hier moet voor gereserveerd worden).Vanwege de verhuizing is de huidige winkel van 27 t/m 31 januari gesloten.

Programma Zaterdag 1 februari

11.00 – 12.00 uur Lezing Thera Coppens – Johanna en Margaretha In haar nieuwe boek dringt Thera Coppens door tot de dertiende eeuw, waar een ontzagwekkende vrouw strijd moet voeren tegen de hebzucht van de haar omringende vorsten. Margaretha lag nog in de wieg toen haar ouders stierven en de machtige erflanden Vlaanderen en Henegouwen nalieten aan haar en haar zus Johanna. In de door mannen gedomineerde wereld vormden de schatrijke prinsessen een begeerde prooi in de genadeloze huwelijkspolitiek.

13.00 – 16.00 uur Yara Ruby tekent Tiny Portraits Yara tekent onze bezoekers. Met potlood op briefkaartformaat. Superleuk!

13.00 – 16.00 uur Demonstratie boekbinden Wim van Kruijsbergen Doorlopende demonstratie van de verschillende fases in het boekbinden. Ook laat hij zien hoe je luxe dozen en mappen in allerlei uitvoeringen maakt.

13.30 – 14.30 uur ‘t Verrukkelijke Kinderbakboek van Rutger en Mark Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek en kinderboekenschrijver Mark Haayema maakten samen dit boek vol heerlijke recepten, smakelijke verhalen en grappige gedichten. Je mag je eigen baksel meenemen en door Rutger en Mark laten jureren. Je kunt hier ’t Verrukkelijke Kinderbakboek mee winnen!

14:30 – 15:30 uur Interview Herman Koch over Finse dagen Finse dagen is een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven. Herman Koch wordt geïnterviewd door Joyce van der Horst.

15.30 – 17.00 uur Suzanne Brok zingt Met eigen bewerkingen van nummers uit de jazz- en popmuziek weet Suzanne Brok haar publiek te raken. Mooi, fijn en verrassend!

Zondag 2 februari

12.00 – 14.00 uur Kinderboekenlunch Paul van Loon, Milja Praagman, Jørgen Hofmans, Jolanda Horsten, Eus Roovers en Rick de Haas … allemaal Brabantse makers van kinderboeken. Samen verzorgen ze een feestelijk programma; er wordt voorlezen, er is een miniworkshop en de junior stadsdichter draagt voor. Er is een muzikale afsluiting van Paul van Loon en er wordt een podcast opgenomen in de winkel.

Voor deze feestelijke opening zijn 50 kaarten beschikbaar. Helaas is De kinderboekenlunch is volgeboekt, u kunt niet meer reserveren!  Ga je liever onherkenbaar op de foto? Ook goed! Wel graag je naam vermelden. Alle inzenders krijgen een bevestiging via de mail. (Ouders of begeleiders hebben geen kaartje nodig).

De organisatie van deze opening is in handen van de Stichting Plezier in Lezen (SPIL). Deze stichting organiseert al tien jaar lang kinderboekenfestival Knetters, feest met Letters, in Tilburg.

14.00 – 15.00 signeersessie Nathalie Pagie Thrillerschrijfster Nathalie Pagie heeft vele bestsellers op haar naam staan, waaronder de winterthriller IJsengel en de succesvolle Tara en Diego-serie, die bestaat uit Paradijsvogels, Casa Familia, Rio Grande en De Trip. Haar nieuwste boek heet Noordkaap.

15.30 – 17.00 uur Interview Ronald Giphart over Alle tijd Alle tijd is een uiterst meeslepende en vitale roman over ambitie, vriendschap en liefde. Ronald Giphart wordt geïnterviewd door Joyce van der Horst.

Wat jammer! Rutger en Mark van ’t Verrukkelijke Kinderbakboek kunnen niet komen morgen. Mark is ziek, beterschap Mark! Gelukkig helpt Juffertje PLOTT ons uit de brand. Ze neemt geur- en smaaktesten af en vertelt je alles over bakken! En heb je zelf iets gebakken? Neem mee, dan kunnen we jouw baksel ook testen.