MENU SLUITEN

Boekenweek 2020 Rebellen en dwarsdenkers

De 85ste Boekenweek staat in het teken van de rebellen en dwarsdenkers. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld, tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving. Daarom koesteren we de vrijheid die door schrijvers genomen wordt om tegen de stroom in te werken, om dwars en vervelend te zijn, onaangepast en onafhankelijk.

In verband met de verspreiding van het Coronavirus (Covid -19) is de Boekenweek verlengd t/m 1 april. Onze winkel is op de normale tijden geopend.

Mocht u deze dagen liever thuis blijven, boeken bestellen kan ook altijd via onze webshop. We bezorgen ze dan graag bij u thuis. Binnen een straal van 3 km. kunnen ze al dezelfde dag via onze fietskoerier gratis bezorgd worden!

Een grote liefde in harde tijden

Het Boekenweekgeschenk is dit jaar van Annejet van der Zijl, de ongekroonde koningin van de literaire non-fictie.
Met Leon & Juliette schreef zij een indrukwekkende, waargebeurde liefdesgeschiedenis in woelige tijden.
Haar nieuwe novelle is uw cadeau aan klanten bij aankoop van € 15 aan Nederlandstalige boeken.

Leon & Juliette

De plaats was Charleston, het jaar was 1820. Hij was een jonge Nederlander die zijn verarmde vaderland was ontvlucht om fortuin te maken in de Nieuwe Wereld. Zij was een zwart meisje in een samenleving waar iemand zoals zij niet meer waard was dan een onmondig stuk vee dat naar believen gekocht en gebruikt kon worden.

In Leon & Juliette reconstrueert Annejet van der Zijl een waargebeurde negentiende-eeuwse liefdesgeschiedenis die alles trotseerde, tot de vergetelheid aan toe.

Generaal zonder leger

Schrijver, columnist en dwarsdenker Özcan Akyol tekent dit jaar voor het essay bij het thema Rebellen en dwarsdenkers.
Vanaf 7 maart is Generaal zonder leger voor maar € 3,75 te koop.

Schrijvers in overvloed vandaag de dag. Als generaals menen zij het grote publiek aan te voeren en met hun boeken iets teweeg te brengen. Maar de literatuur bestaat tegenwoordig uit generaals zonder leger, uit schrijvers zonder overtuigingskracht en publiek, uit boeken die nog geen deuk in een pakje boter slaan.

Waar zijn ze toch gebleven, de rebellen en dwarsdenkers onder de schrijvers? Dat wil schrijver en columnist Özcan Akyol weten.