MENU SLUITEN

Warhol, Picasso en Mondriaan naar Tilburg!

Replica’s Van Abbemuseum te zien bij Gianotten Mutsaers

Inclusief een programma met Kinderkunstclub en theaterrondleiding

mondriaan
Composition en blanc et noir II Piet Mondriaan (1930)

Tijdens het najaar hoeven kunstliefhebbers in Tilburg niet ver te reizen om kunstwerken uit de collectie van het Eindhovense Van Abbemuseum te zien. Replica’s van zes kunstwerken, onder meer van Andy Warhol, Pablo Picasso en Piet Mondriaan zijn van 22 oktober tot 10 november te bewonderen in boekwinkel Gianotten Mutsaers. Naast een presentatie van de replica’s organiseert het Van Abbemuseum ook een speciaal programma met een Kinderkunstclub en een theaterrondleiding voor de hele familie.

Kinderkunstclub 30 oktober

Op vrijdag 30 oktober kunnen kinderen van 14.00 – 16.00 uur deelnemen aan een Kinderkunstclub, waarbij zij hun eigen kunstwerken maken. Zij laten zich inspireren door op de replica’s van de grote meesters. Geen tijd op 30 november? Dan kunnen kinderen tussen 6 en 10 jaar iedere zaterdag van 14.00 tot 16.00 terecht voor een Kinderkunstclub in het Van Abbemuseum zelf.

Theaterrondleiding 31 oktober

Op zaterdag 31 oktober van 14.00 tot 14.30 uur en 15.00 tot 15:30 komen de schilderijen tot leven tijdens een theaterrondleiding voor de hele familie. De excentrieke H.H. van Abbe, een ver familielid van Henri van Abbe, breekt uit de lijst van het vergeten schilderij waarop ze geportretteerd is en neemt iedereen mee op een ontdekkingsreis langs de kunstwerken.

In het Van Abbemuseum zelf worden maandelijks meerdere theaterrondleidingen gegeven door de collectietentoonstelling.

Van Abbemuseum producten

Naast de replica’s en activiteiten zijn er ook producten te koop uit het assortiment van het Van Abbemuseum, waaronder het kinderboek Lis zoekt een nestje  geïnspireerd op het werk van kunstenaar El Lissitzky.

Het museum buiten zijn eigen muren

Het Van Abbemuseum wil ook aanwezig zijn buiten zijn eigen muren en de collectie en activiteiten op andere plekken tonen. Deze samenwerking met Gianotten Mutsaers laat mensen op een laagdrempelige manier kennis maken met hedendaagse kunst.

Over het Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van ruim 3000 kunstwerken, waaronder sleutelwerken van Lissitzky, Picasso, Kokoschka, Chagall, Beuys, McCarthy, Daniëls en Körmeling, waarvan een selectie wordt getoond. Het museum stelt vragen op het gebied van kunst en samenleving op een experimentele manier aan de orde. Door internationale samenwerking en uitwisseling is het Van Abbemuseum een plaats waar creatieve kruisbestuiving plaatsvindt. Een bron van verwondering, inspiratie en verbeelding.

www.vanabbemuseum.nl