MENU SLUITEN

Stem op je favoriete boek!

De stemperiode voor de Nederlandse Kinderjury 2017 is op woensdag 8 maart weer van start gegaan. Tot en met woensdag 19 april kunnen alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar stemmen op hun favoriete boek. 

Je kan stemmen op de boeken die verschenen zijn tussen 1 januari en 31 december 2016. Verhalen, prentenboeken, gedichtenbundels, bloemlezingen en informatieve boeken doen allemaal mee zolang ze maar geschikt zijn voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. Ze zijn te herkennen aan het Kinderjurylogo 2017 in het boek. Soms staat het logo er niet in: dan kan je aan het jaartal voorin het boek zien of het boek in 2016 verschenen is.

Wie mag er stemmen?

Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen meedoen aan de Nederlandse Kinderjury. Alle kinderen die hun stem uitgebracht hebben, vormen samen de Nederlandse Kinderjury 2017.  Alle stemmen samen beslissen welke boeken de prijs winnen. Er zijn twee leeftijdsgroepen, die elk hun eigen winnaar kiezen:

6 t/m 9 jaar (groep 3 t/m 5)
10 t/m 12 jaar (groep 6 t/m 8)

Als je in de categorie 10 t/m 12 jaar valt, mag je ook stemmen op een boek voor jongere lezers – of andersom.

Hoe kan je stemmen?

Vanaf woensdag 8 maart tot en met woensdag 19 april kun je stemmen op jouw beste boek uit 2016 via de website van de Kinderjury. Alle boeken uit 2016 doen mee. Eerst inspiratie nodig? Bekijk de (boeken)selectie van 2016 hier.

Je kunt ook stemmen via het stemformulier dat op school, in de boekwinkel of in de bibliotheek verkrijgbaar is. Let goed op dat je het stemformulier voor jouw leeftijdsgroep gebruikt en vergeet niet je leeftijd in te vullen als je stemt!

Bekendmaking winnaars

De prijs van de Nederlandse Kinderjury wordt uitgereikt op zondag 11 juni 2017 op de Kinderboekenparade. Het Kinderboekenmuseum in Den Haag wordt de hele dag omgetoverd tot een magische wereld waarin het kinderboek tot leven komt.

De winnaars van 2016

In de categorie 6 t/m 9 jaar: De Gorgels van Jochem Myjer (Leopold);
In de categorie 10 t/m 12 jaar: Dummie de mummie en de drums van Massoeba van Tosca Menten (Van Goor).
De Senaat reikte de Pluim van de Senaat uit. Deze ging in de categorie 6 t/m 9 jaar naar Botje van Janneke Schotveld en in de categorie 10 t/m 12 jaar naar De gruwelijke generaal van Jozua Douglas.

Kijk voor meer info op www.kinderjury.nl