MENU SLUITEN

Signeersessie Historische Atlas

Zaterdag 30 nov van 10.30-12.00 uur signeren Rob van Putten, Petra Robben en Pieter Siebers bij Gianotten Mutsaers De Historische atlas van Tilburg.

Vrijdag 29 november verschijnt de historische atlas van Tilburg. Voor het eerst in de geschiedenis van Tilburg wordt de ruimtelijke ontwikkeling van de stad beschreven aan de hand van kaarten en plattegronden. Het is een samenwerkingsverband tussen Stadsmuseum Tilburg en Tilburg Universiteit. Met het uitgeven van de atlas, door Uitgeverij Vantilt, kan een groot publiek nu kennismaken met deze unieke historie.

Atlas
De transformatie van een oude textielstad. Vanaf het midden van de negentiende eeuw bloeide in Tilburg de textielnijverheid. De fabrieken en fabrikantenvilla’s verrezen aan de wegen die diverse buurtschappen met elkaar verbonden. Tilburg heeft zich in de tweede helft van de twintigste eeuw opnieuw moeten uitvinden. Onderwijs, handel en transport waren belangrijke onderdelen voor de stad. Het Wilhelminakanaal, de Piushaven en een stelsel van ringbanen volgde. Dit alles kun je teruglezen in de atlas.

Tot 1 maart is de Historische atlas van Tilburg verkrijgbaar voor € 24,50 (ipv. €29,50).