MENU SLUITEN

Signeer- en proefsessie Jamila Winwood, Van Tajine Tot Havermout

cover_havermout_voorzijde_hr-kleinstjamila-2_paulina-arcklin-klEen Marrakesh smoothie, een vegetarische tajine en couscous van bloemkool. Slechts een paar van de 60 gezonde recepten van Nederlands-Marokkaanse lifestyle blogger & health coach Jamila Winwood  uit haar kookboek Van Tajine tot Havermout. Zaterdag 22 oktober van 14.00 tot 16.00 uur is zij  bij Boekhandel Gianotten Mutsaers in de Emmapassage in Tilburg voor een signeer- en proefsessie.

 Het boek staat boordevol gezonde varianten geïnspireerd door de Marokkaanse keuken, met pure ingrediënten als amandelen, dadels, munt en vijgen. Bovendien zijn alle recepten eenvoudig te bereiden. Als dochter van een Marokkaanse boer, groeide Jamila op met biologisch eten van het land en keek ze vaak over de schouder van haar moeder en grootmoeder mee die van de oogst heerlijke traditionele Marokkaanse gerechten bereidden. Deze herinneringen aan haar jeugd en latere reizen door Marokko, resulteerden in een prachtig receptenboek met stijlvolle foto’s. Voor iedereen die dol is op de Marokkaanse keuken – of hiermee wil kennismaken – en een gezonde levensstijl nastreeft.

Makkelijk te maken Marokkaans eten De passie voor koken en voeding is er bij Jamila met de paplepel in gegoten, maar ebde op latere leeftijd weg toen de dagelijkse beslommeringen de overhand namen. Nadat Jamila jarenlang onverklaarbare gezondheidsklachten had, besloot ze meer aandacht te besteden aan haar eetpatroon en zich te verdiepen in het menselijk lichaam om meer kennis op te doen. Ze begon te experimenteren in de keuken en besloot de pure ingrediënten uit haar kindertijd terug te brengen in haar leven. Hoewel ze Marokkaans eten heerlijk vindt, paste dit niet meer helemaal in haar ‘healthy’ levensstijl. Daarom besloot ze de gerechten uit haar jeugd aan te passen naar gezondere en makkelijk te maken varianten, maar nog altijd met de authentieke geuren en smaken uit haar jeugd.

 Over Jamila Winwood Jamila Winwood inspireert maandelijks duizenden mensen tot een gezonde levensstijl via haar health- & lifestyleblog www.JamilaWinwood.com en begeleidt ze particulieren middels  health coaching. Tijdens haar zoektocht naar gezonde recepten met een Marokkaans tintje, lanceerde Jamila in 2015 de ‘Ramadan Challenge’ waarbij ze haar achterban aanspoorde en inspireerde om gezonde alternatieven voor traditionele Marokkaanse gerechten te bereiden en te eten tijdens de vastenmaand Ramadan. Jamila Winwood is de eerste Nederlands-Marokkaanse lifestyle blogger die een eigen boek uitbrengt.

Welkom op deze smakelijke middag!