MENU SLUITEN

Literaire avond door Wim Brands

Dit voorjaar verscheen ‘De Nederlandse literatuur van de 21ste eeuw’. De nieuwe schrijvers van het nieuwe millennium, de bloemlezing van Wim Brands van schrijvers die na 2000 gedebuteerd zijn en waarvan hij zegt: die moet je lezen.

Dinsdag 19 mei van 20.00 tot 22.00 uur is Wim Brands te gast bij Gianotten Mutsaers. Hij zal vertellen over zijn bloemlezing maar ook een paar gedichten voorlezen uit zijn eigen bundel: ’s Middags zwem ik in de Noordzee.

wim brands boekDe Nederlandse literatuur van de 21ste eeuw

De Nederlandse literatuur leeft. In Nederland en in Vlaanderen. Wim Brands is een van de grote aanjagers van de Nederlandse letteren. Die rol vervult hij in eerste instantie met zijn televisieprogramma Boeken, waarin hij in de afgelopen tien jaar menige nieuwe schrijver aan een breed publiek heeft voorgesteld. Uitgangspunt van de interviews die hij met hen voerde was altijd: dit is mooi, dit boek moet je lezen.

In De Nederlandse literatuur van de 21ste eeuw stelt Brands in boekvorm 52 schrijvers aan ons voor die in dit millennium zijn gedebuteerd. Van elke auteur selecteerde Brands, bijgestaan door zijn dochter, een fragment dat zijn of haar werk typeert en dat zich laat lezen als een verhaal. Wat ontstaat is de allereerste staalkaart van de 21ste-eeuwse literatuur van de lage landen.

Reserveren gewenst

De entree voor deze lezing is €5,-. Reserveren is gewenst, telefonisch 013 4651111 of via de mail: info@gianottenmutsaers.nl. De Emmapassage is gesloten in de avonduren, de toegang tot de winkel is via de achteringang, deze is gelegen aan de Hendrikhof, het pleintje aan de achterkant van de Hema. U bent van harte welkom.