MENU SLUITEN

Liever lokaal wint Gouden Kookboek

liever lokaalOp de eerste dag van de Kookboekenweek is Liever lokaal. 365 dagen per jaar (Fontaine Uitgevers) van Annette van Ruitenberg, René Zanderink, Elsje Bruijnesteijn en Ruth de Ruwe (fotografie) bekroond tot Gouden Kookboek van 2015. De bekendmaking en uitreiking van de prijs voor ‘het beste kookboek van de lage landen’ vond vanmiddag plaats in het tv programma Tijd voor Max (NPO2).

De vakjury over het winnende kookboek: ‘Dit kookboek is een perfect basiskookboek met ingrediënten die ons land rijk is, geschikt voor alle Nederlanders. De gezonde en eerlijke recepten uit dit boek zijn origineel, beknopt en niet ingewikkeld, waarbij elk recept begint met een korte informatieve tekst. Lokale producten van het seizoen staan echt centraal in dit boek.’

De twee andere genomineerde titels voor Het Gouden Kookboek waren: De mijne is de beste van Filip Jans en Jurger & Sven Campens (uitgeverij Manteau) en De nomadische keuken van Raïnaraï van Laurent Med Khellout (Fontaine Uitgevers). De jury bestaat uit Jonah Freud (De Kookboekhandel, Amsterdam), Roos Schlikker (journaliste, auteur en kookboekenliefhebster) en Just Enschedé (directeur Stichting De Best Verzorgde Boeken). De jury heeft de genomineerde kookboeken behalve op receptuur ook op vormgeving en bruikbaarheid van de recepten getoetst.