MENU SLUITEN

Kookboek van de maand: De vrolijke tafel

de-vrolijke-tafel-karin-luiten-02Nou krijgen sommige mensen het meteen benauwd bij het idee om een etentje te geven. En dat is jammer: het is geen stressmoment, maar een aanleiding voor een vrolijk samenzijn, aldus Karin. Hoe pak je het aan? Simpel: je kiest gerechten die je van tevoren kunt maken (hoef je ook niet de hele middag of avond in de keuken te staan).

En nog een handige tip: je kunt de taken verdelen. Neem bijvoorbeeld een pastafeestje (ja, overal zit volgens Karin wel een feestje in): het maken van verse pasta kun je samen met je gasten doen. Laat de kinderen aan de slinger van de pastamachine draaien. Succes en plezier gegarandeerd. O ja, en de pastasausjes maak je van tevoren. Makkelijker kan een etentje geven niet zijn.

In haar boek geeft Karin nog meer suggesties voor eetfeestjes, zoals een zomerpicknick in het park, een Bollywood tv-avondje met Indiase curry’s en een feestelijke Franse lunch. Met de bijbehorende recepten erbij. En die zijn, zoals we van Karin gewend zijn, eenvoudig te maken.

Voor het eerst staan alle (150) recepten in het boek op de foto. Daar blijft het niet bij, want voor het eerst gebruikt Karin ook een groter formaat boek: rechthoekig in plaats van vierkant. En er is meer dan ooit aandacht voor fotografie, want Karin wil de lezer graag laten zien hoe leuk het is om een van die vele soorten eetfeestjes te geven. Ze heeft al haar vrienden, kennissen en buren opgetrommeld om mee te werken aan ‘De vrolijke tafel’. Hoe ziet dat eruit? Heel relaxt, en vooral heel vrolijk. En blije gasten, die willen we toch allemaal? Karin wijst de lezer de weg.

De vrolijke tafel – Karin Luiten € 24,99