MENU SLUITEN

Kinderen + Huisdier = Vriendschap

Kinderboekenweek!

Op woensdagmiddag‪ 3 oktober van 14.00 tot 17.00 uur organiseren stichting Mens Dier Nood en Boekhandel Gianotten Mutsaers samen een kinderevenement, met het oog op Werelddierendag (4 okt.) en Kinderboekenweek (3 t/m 14 okt.). Het thema van deze week is Vriendschap.

Deze middag zijn alle kinderen welkom bij Boekhandel Gianotten Mutsaers, waar ze kleurplaten met dieren kunnen inkleuren en inleveren. Er zijn mooie prijzen te winnen! Neem vooral ook je knuffel mee want er is een dierenarts aanwezig die je knuffel onderzoek en verband aanlegt of een pleister plakt. En je kunt hem natuurlijk van alles vragen over je dier.

Van 15.00 – 16.00 uur zal er ook nog een dierenarts aanwezig zijn met exotische huisdieren.

De boekhandel zorgt voor de kinder-leestafel met (jeugd)boeken en literatuur over o.m. dieren & natuur.

‪Om 16.30 zal  Mario Jacobs de prijzen uitreiken voor de mooiste tekeningen. Hij heeft o.a. Dierenwelzijn in zijn portefeuille. De voorzitter van de jury is Jofke van Loon, bekend Tilburgs beeldend kunstenaar. Zij geeft ook teken- en schilderlessen aan kinderen. De prijs bestaat natuurlijk uit dierenboeken, ter beschikking gesteld door Gianotten Mutsaers. Een aantal basisschoolklassen ontvangen de kleurplaten vooraf zodat zij mee kunnen dingen naar de prijzen.

Over stichting Mens Dier Nood

‪Huisdieren zijn ideale maatjes voor kinderen, gezinnen en alleenstaanden! ‪Ze geven plezier en troost, worden als volwaardig gezinslid beschouwd en door alleenstaanden als ‘partner’ gezien, zo gezegd “we praten graag tegen onze hond of kat”. Dit geldt ook in sterke mate voor mensen die leven met een beperking. Wat we doen: stichting Mens Dier Nood helpt mensen die de kosten voor de medische behandeling van hun zieke huisdier echt niet kunnen betalen. Hulp die absoluut noodzakelijk is voor het welzijn van deze baasjes en hun dier. Onder voorwaarden wordt financiële steun verleend voor medisch onderzoek en behandeling. De stichting zorgt ervoor dat een ziek dier door de dierenarts geholpen kan worden en bij zijn baas kan blijven. Dit voorkomt dat een geliefd dier op straat wordt gezet, in het asiel belandt of nog erger … moet inslapen.

‪Onze supporters: de stichting wordt erkend door de gemeente Tilburg en lokale maatschappelijke organisaties. Zo ook de Dierenbescherming, Stichting Dierenlot en de Kon. Ned. Mij. voor Diergeneeskunde. Ons werk is mogelijk dankzij de subsidie van de gemeente Tilburg, sponsoring van bedrijven & organisaties en giften van donateurs.

‪We werken met onbetaalde vrijwilligers (incl. bestuur), zodat we de kosten kunnen beperken en elke euro rechtstreeks aan zieke dieren ten goede komt.

‪Voor meer informatie: www.mensdiernood.nl