MENU SLUITEN

Kende gij oew èège stad? – Tilburg bij nader inzien

Binnenkort verschijnt ‘Kende gij oew èège stad?’, een uniek kijkboek over Tilburg anno 2017.

Bedenker en maker is Peter Luijten (66), die twee keer in Tilburg kwam wonen. De eerste keer in 1970, om er te studeren. Hij vertelt: “Als nieuwkomer voelde ik mij al snel thuis onder de Tilburgers, maar waar ik moeite mee had was de stad Tilburg. Toen ik de stad in 1984 verliet, dacht ik hier nooit terug te keren. Maar het lot bepaalde anders, in 2012 kwam ik er opnieuw wonen. Toen pas ontdekte ik in de stad veel mooie bouwkunst en kunst, iets wat ik vroeger over het hoofd moet hebben gezien. Ik begon foto’s te maken. Tilburgers die ik mijn foto’s liet zien, vonden het prachtig, maar ze herkenden het meestal niet. Toch was het allemaal in Tilburg. De mooiste foto’s zijn nu in dit boek samen gebracht.

Met dit boek wil ik laten zien dat Tilburg veel meer moois heeft dan menigeen denkt. Ik vind het ook leuk om de Tilburger een beetje uit te dagen, te weten wáár de foto’s zijn gemaakt. Vandaar de titel: Kende gij oew èège stad?”

Op zaterdag 4 november a.s. wordt het boek gepresenteerd bij boekhandel Gianotten-Mutsaers in de Emma-passage, met uitreiking van het eerste exemplaar aan wethouder Mario Jacobs. Iedereen is welkom. Aanvang 15:00 uur.

Het boek heeft een hardcover, bevat 96 pagina’s foto’s in full-colour. Het boek kost € 15.