MENU SLUITEN

Familiegeschiedenis schrijven met Yaël Vinckx

Zaterdag 30 mei om 14.00 uur komt Yaël Vinckx praten over haar boek De oorlog van mijn moeder. Behalve deze lezing geeft Yaël een ‘spoedcursus’ Familieverhaal schrijven. Daarin vertelt zij, onder meer aan de hand van anekdotes en foto’s, over de ontstaansgeschiedenis van De oorlog van mijn moeder, en geeft zij tips voor het schrijven van een familieverhaal.

De oorlog van mijn moeder
Yaël Vinckx – De oorlog van mijn moeder
€ 19,90

Yaël Vinckx (Hazerswoude, 1968) is journalist, schrijver en presentator. Ze schrijft artikelen voor NRC Handelsblad, nrc.next, Elle en HP/De Tijd. Over haar periode als correspondent in voormalig Joegoslavië schreef ze Joegoslavië achter de schermen, afscheid van een land. Over (illegale) immigratie en mensenhandel schreef ze Mensensmokkel. Sinds 2014 leidt Vinckx workshops ‘Familiegeschiedenis schrijven’ in samenwerking met NRC en de Universiteit Leiden.

Over De oorlog van mijn moeder

Geëvacueerd uit Vlissingen, verjaagd door de nazi’s, in een schuilkelder tijdens de slag om Arnhem en naar Nederlands-Indië in de Bersiap-tijd – de kinderjaren van de moeder van Yaël Vinckx waren vol gevaar, actie en spanning. Nu doorbreekt ze het jarenlange zwijgen en spreekt voor het eerst met haar dochter over ingrijpende ervaringen uit een tumultueus verleden.

‘Een indrukwekkend verhaal. Vinckx’ inzet, als dochter, om te willen weten waarom haar moeder is zoals ze is, verdient bewondering.’ – Geert Mak