MENU SLUITEN

Expositie Ro-Nalt Schrauwen

De Pulp-series is een reeks collages geïnspireerd op de Pulp-romans (Pulp-Fiction) uit de jaren 20 tot en met 50 van de 20e eeuw.
De naam “pulp” is afgeleid van het goedkope houtpulp-papier waar de tijdschriften uit dit genre op gedrukt werden. De Pulp-roman staat vooral bekend om de gedurfde verhalen en bijbehorende covers, welke een groot onderdeel van de marketing vormden. Bigger-than-life helden, mooie meiden, exotische plekken, vreemde en mysterieuze schurken bevolken de pagina’s. Waar de slechterik achterbaks en sadistisch is en de detective het klappen van de zweep kent.
“De collages tonen iets sensueels, zoeken de grens op van ongemakkelijkheid en spelen met onze gedachtepatronen. Het is geen pure Shock-Art, maar esthetisch door de sierlijke vormen, de verfijnde uitwerking van het materiaal en de harmonie in het beeld. Hij vangt de werkelijkheid en brengt ons subtiel in verwarring.”
“In mijn Pulp-serie laat ik de sfeer terugkeren van deze oude kaften. In sommige exemplaren verwijs ik letterlijk naar de pulproman. Bij anderen is de verwijzing naar deze tijd, waarbij ik de toeschouwer uitdaag de dubbele betekenis van het beeld en de tekst te doorgronden.”

Verder is Ro-Nalt Schrauwen de initiatiefnemer van Pakje Kunst. Meer informatie hierover vind je op: www.pakjekunst.com

De expositie van 16 collage’s is te zien tijdens winkelopeneningstijden van 8 t/m 24 juni.