MENU SLUITEN

De Wondertour van Jan Paul Schutten en Floor Rieder.

9789025752026_Schutten_Rieder_Het wonder van jou en je biljoenen bewoners kleinBegin december verschijnt het nieuwe boek van Jan Paul Schutten en Floor Rieder. Om te vieren dat Het wonder van jou en je biljoenen bewoners is verschenen, touren Jan Paul Schutten en Floor Rieder door het hele land voor lezingen over spectaculaire hoogtepunten uit hun boek. Zondag 6 december bezoeken zij Gianotten Mutsaers van 14.30-16.00 uur.

Dit boek is de opvolger van Het raadsel van alles wat lee­ft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel, waarmee schrijver Jan Paul Schutten de Gouden Griffel 2014 won en illustrator Floor Rieder het Gouden Penseel 2014.

Dit is een boek waar je niet omheen kunt, over het interessantste onderwerp ooit. Dit is een boek over jou! Dat je één neus, twee handen en tien tenen hebt wist je al. Maar wist je ook dat je uit zo’n 206 botten, 86 miljard hersencellen en zo’n 20 biljoen andere cellen bestaat? En dat je daarbij ook nog eens biljoenen bacteriën in en op je lijf hebt die je gezond en ­fit houden?

Stofjes in je hoofd.

Dit boek gaat over je lichaam. Over cellen in je lijf die nog spectaculairder in elkaar zitten dan de ruimteschepen in Star Wars. Over sto­fjes in je hoofd die bepalen hoe vrolijk en hoe fit je bent, en die er zelfs voor kunnen zorgen dat je je kamer wilt opruimen. Over hoe je slimmer eet, lekkerder slaapt en sterkere spieren krijgt. Maar ook over Andreas Vesalius, die lichamen uit graven stal om te onderzoeken. Over Michel Lotito, die onder andere televisies, wc-potten en winkelwagentjes at. En over dokter Willem Kolff, die de eerste kunstnier maakte van een auto, een worstvel en een bommenwerper.

Van harte welkom bij deze leuke ontmoeting met schrijver en illustrator!

Het wonder van jou en je biljoenen bewoners € 24,95