MENU SLUITEN

De stilte van de kleur – El silencio del color

MAC-1 - kopie - (2)foto m.a.VANWEGE GROTE BELANGSTELLING VERLENGD T/M 23 FEBRUARI!!

Nog t/m 14 februari is het grafisch werk van Marie- Antoinette Courtens te zien in onze boekwinkel. Marie-Antoinette woont en werkt in Tilburg en Spanje.

Ze heeft een indrukwekkend CV met talloze exposities over de hele wereld, haar voorlaatste expositie was in Museo Nacional de Bellas Artes in Havana. Het grafisch werk dat ze bij Gianotten Mutsaers toont is een deel van deze expositie. Bij deze expositie is een publicatie uitgegeven welke  ook verkrijgbaar is bij Gianotten Mutsaers.

Albert Ribas Juan, Art Curator Barcelona die haar al jaren kent zegt over Marie-Antoinette en haar werk:  “Het artistieke traject van Marie-Antoinette’s grafische carriere spreekt eigenlijk voor zich. Ze begon in Eindhoven en Breda, waarna ze naar Parijs vertrok om in het atelier van Stanley Hayter te werken. Daaropvolgend werkte ze bij ons in de ateliers  Regemir en Palma de Sant Just in Barcelona. Haar continue samenwerking met het Masereel centrum te Kasterlee (Belgie) en het voorgaande hebben van Marie-Antoinette  een echte meester in de grafische technieken gemaakt. Ze beheerst de drukkunst tot in het uiterste. Met hetzelfde gemak werkt ze met de etstechniek als aquatint. Marie-Antoinette is een kunstenares zoals de oude meesters. Ze beheerst en werkt met alle beeldende technieken, schilderen, grafiek en fotografie. Ze bestudeert ze en weet er altijd het beste uit te halen. Voor mij is ze op haar best in de grafische technieken. In die magische wereld duikt ze onder en kan ze, haast tot in de perfectie, haar gevoelens uitdrukken. Marie-Antoinette Courtens is, zonder twijfel, een Meester in de grafische technieken.”

Meer informatie vindt u op: www.courtensart.com