MENU SLUITEN

De curator en de Boekenweek

Na alle ontwikkelingen van de afgelopen weken, een korte update. De afgelopen week heeft de curator alle geïnteresseerde partijen die hij als serieuze overnamekandidaten ziet, de mogelijkheid gegeven een bod te doen op een of meer winkels. Vandaag om 12 uur moesten alle biedingen binnen zijn. Voor ons is het nu afwachten. Wij hopen dat de curator in al zijn wijsheid beslist dat wij de beste partij zijn om de winkel in Tilburg voort te zetten.

Wellicht heb je al ergens gelezen dat de Polarewinkels dit jaar geen boekenweekgeschenken uitdelen. Die moeten we namelijk ook inkopen en dat kan niet zomaar als een bedrijf failliet is. Onze collega Herman schreef onderstaand beschouwing op de boekenweek die we hier graag met je delen.

Boekenweek  2014

Voorzienigheid, het staat in de sterren geschreven, het leven is maakbaar of het leven overkomt je.
Wat is toeval? Toeval bestaat niet. Al deze “clichés” lees je in zowel fictie als non-fictie.
Hoe kunnen we verklaren dat, sinds ik in het boekenvak werk, de Boekenweek samenvalt  met mijn geboortedag. U mag het controleren, mijn geboortedag is 17 maart en sinds november 1986 zit ik in de boeken. Tot  2013, waarin de Boekenweek van 12 naar 9 dagen is gegaan, viel 17 maart binnen die dagen. Toeval, voorzienigheid?

In het jaar 2014 eindigt de Boekenweek 16 maart. Het jaar waarin ik al 14 dagen in dienst ben van een curator en betaald word door het UWV.
Het jaar 2014 waarin ik in een failliete boekwinkel sta te werken en, erger nog, geen mogelijkheid heb om mijn lieve klanten het o zo gewenste Boekenweekgeschenk aan te bieden.
Ik als boekverkoper gaf altijd dat cadeautje heel graag.

In een vacuüm schrijf ik dit. Werkend in een ijskoude Polare met mijn lieve collega’s doe ik nog steeds mijn best. Onze best moet ik zeggen, echter wel in een sterfhuis.

Maar … het wordt in maart altijd voorjaar. We snakken naar de zon en deze week is die ook volop aanwezig. De zon zorgt voor warmte en licht.
Licht op ontwikkelingen die mij zéér gunstig stemmen.
Het kan niet zo zijn dat er in Tilburg geen grote algemene boekwinkel is.
En wie kan dat beter doen dan Marlous en Ruud Mutsaers.
Wie weet beter dan Marlous hoe een boekwinkel draaiende te houden, steeds in ontwikkeling en vernieuwend. Wanneer je als (sorry, Marlous) 58- jarige nog vol energie en passie aan een ondernemersavontuur begint, dan doe je dat alleen als je daarin écht gelooft. Samen met Ruud een ‘eigen’ boekwinkel runnen met hulp van al onze trouwe klanten!

De Boekenweek 2014 zal een rare zijn in onze loopbanen, maar in de Boekenweek van 2015 ben ik weer jarig en gaan we heel veel Boekenweekgeschenken cadeau doen!

Herman