MENU SLUITEN

Boek ‘De eilandenruzie’ cadeau in de Kinderboekenweek

De eilandenruzie is het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Een fantastisch nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. Geschreven door Jozua Douglas, met illustraties van Elly Hees.

Van 3 t/m 14 oktober 2018 krijg je dit boek cadeau bij een besteding van ten minste € 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken.

Het verhaal

De presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria hebben al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Hun vriend Benito Blanco wil dat ze vrede sluiten en vrienden worden, en nodigt ze uit op een klein paradijselijk eilandje. Rosa en Fico mogen mee en ontmoeten Angelino, de zoon van hun vaders grootste vijand. Angelino blijkt heel aardig en al gauw sluiten ze vriendschap, maar is deze nieuwe vriend echt zo betrouwbaar als hij lijkt?

De schrijver: Jozua Douglas

Niemand minder dan Jozua Douglas is de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Met zijn eigentijdse verhalen boordevol humor en spanning weet hij al jaren een breed lezerspubliek aan zich te binden. Zijn eerste boek De verschrikkelijke badmeester werd bekroond met de Hotze de Roosprijs en met de serie Costa Banana won hij tweemaal achter elkaar de Pluim van De Nederlandse Kinderjury (De gruwelijke generaal in 2016 en De ongelooflijke Ravi Ravioli in 2017). Deze boeken werden ook door het kinderboekenpanel van De Wereld Draait Door genomineerd voor Kinderboek van het Jaar.

Met illustraties van Elly Hees

Illustrator en grafisch ontwerper Elly Hees is zeer geliefd in kinderboekenland. Ze illustreerde al meer dan vijftig kinderboeken van schrijvers als Tosca Menten, Francine Oomen en Thijs Goverde. Ook maakte ze de supergrappige tekeningen in Jozua’s De verschrikkelijke badmeester, De vreselijke tweeling en de Costa Banana-boeken. Ze schetst snel om de beweging, de dingen die mensen doen, zo levendig mogelijk vast te leggen. Nu illustreert ze het Kinderboekenweekgeschenk van Jozua Douglas!