MENU SLUITEN

Biermiddag – lezing en proeverij

Bierbrouwen voor Dummies en De Bierbrigadier – lezing en proeverij

Zondag 23 september 15.00 – 16.00 uur, vrije inloop

Altijd al wat meer willen weten over het brouwen van bier? Dan is dit je kans. Jacques Bertens, bierbrouwer en auteur van Bierbrouwen voor Dummies neemt je mee in de wereld van het brouwen. Koen Gijsbers mag natuurlijk ook niet ontbreken op deze middag. Hij is de eigenaar van speciaalbierwinkel De Bierbrigadier en laat verschillende bieren proeven.

In Bierbrouwen voor Dummies leer je de eerste stappen van het bierbrouwen. Eerst lees je hoe je kunt brouwen met een bierkit. Daarna kun je naar het echte werk: brouwen met mout. Je krijgt uitleg over de grondstoffen en de apparatuur waarmee bier wordt gebrouwen en je leest alles wat je moet weten over het brouwproces. Natuurlijk zijn er ook recepten voor je eerste brouwsels met mout. En mocht het even mis zijn gegaan, dan word je met duidelijke instructies weer op de goede weg gezet!

Jacques Bertens brouwt al 38 jaar zijn eigen bier. De door hem opgezette website Hobbybrouwen.nl is toonaangevend voor de Nederlandstalige hobbybrouwers. In 2013 won hij de Brand Bierbrouwwedstrijd. Zijn stevig blond bier is sindsdien te koop in supermarkten en de horeca.

De Bierbrigadier Tilburg is de bierspecialist van Tilburg. In de kleine, maar bomvolle, winkel vind je ruim 500 verschillende bieren van de beste kleine en onafhankelijke brouwerijen uit binnen- en buitenland. Eigenaar Koen Gijsbers is je gids in dit continu wisselende aanbod van bijzondere smaken. Van bitter tot zoet tot zuur. Van bieren met tonen van koffie tot fruit, van chocolade tot whisky of rum. De Bierbrigadier is deze middag aanwezig met een selectie bijzondere bieren.