MENU SLUITEN

Asfour van Caro Sicking, presentatie in woord, klank en beeld

Asfour frontcover portret op AsfourEen muzikant, een tekenaar en een schrijver onderzoeken verwarring, kwetsbaarheid en vergankelijkheid in een chaotische wereld. Dieter van der Westen, Kai Kuper en Caro Sicking presenteren het album ‘Old Oak Tree’, tekeningen op papier en de roman ‘Asfour, over verraad’.  Ook Eric van der Westen, broer van Dieter speelt mee deze middag, 28 februari om 14 uur.

Onlangs verscheen een nieuwe roman van Caro Sicking, getiteld Asfour, over verraad. Asfour betekent vogel in het Arabisch. Het is een historische roman die zich ontrolt als een thriller. Vriendschap en verraad tegen de achtergrond van de Jasmijn Revolutie.Tunesië staat aan de vooravond van de eerste vrije verkiezingen. Simone Onslagt moet erheen om verslag te doen voor een Nederlandse krant. Ze is pas gescheiden na een korte affaire met de Belg Gilles Delourdes. Ze heeft niets met de Maghreb.Een miskende fotograaf, een kleine taxichauffeur die naar Europa wil en een Facebookactiviste trekken met Simone langs campagnevoerende politici. Ze laten haar het ‘echte’ Tunesië zien. In Antwerpen raakt Gilles Delourdes bezeten en zet een wraakactie op touw. Ook hij is verraden.

‘Asfour, over verraad’ wordt gepresenteerd met een mini-expositie van Kai Kuper, die de omslag ontwierp. Kai ontkleedt het levende wezen tot het naakter is dan de huid. Bij een oppervlakkige blik lijkt het kwetsbaar en de dood is nabij. Maar wie verder kijkt ziet de kracht van leven. De kleur van leven.

Dieter van der Westen, singer songwriter, componist en muziekproducer, speelt nummers van zijn nieuwste solo-album Old Oak Tree. Dieter heeft een sterke voorkeur voor akoestische instrumenten. De teksten zijn associatief en deels autobiografisch, de melodieën zijn eenvoudig en puur. De stijl laat zich kenmerken als Americana met een beetje world. Old Oak Tree bevat tien tracks met eigen geschreven materiaal.  Dieter is ook een van de drijvende krachten van de Noord-Afrikaanse groep Kasba. Met Kasba is hij internationaal actief in Europa, Afrika en Zuid-Amerika. Hij speelde ondermeer met Thé Lau, Blof, Paul de Leeuw, Frank Boeijen, Ali B, Eric Vloeimans, Gerard van Maasakkers, Astrid Nijgh en het Metropole Orkest.

Van harte welkom bij deze bijzondere presentatie.

Dieter-van-der-Westen-11-300x190Kai Kuper