MENU SLUITEN

Anja van Unen exposeert bij Gianotten Mutsaers

Vanaf  zaterdag 29 augustus tot 10 oktober exposeert Anja van Unen bij Boekwinkel Gianotten Mutsaers. Met een aantal beelden, waaronder een paar speciaal voor deze gelegenheid gemaakt, zal zij in de winkel te zien zijn.  Centraal in de winkel zal het beeld Mensbeeld komen te staan. Ook haar boek MENS BEELD is hier verkrijgbaar.

Beeldhouwen

“Beeldhouwen voor mij is hakken in steen.
Ik houd van het werken met steen. Ik heb respect voor dit bijzondere materiaal, het is miljoenen jaren oud en het draagt de geschiedenis van de aarde in zich. De tijd die in een steen ‘gevangen’ zit, zet mij aan tot reflecteren, onder andere wat tijd kan zijn. De harde steen biedt mij ook weerstand, hij is weerbarstig en geeft zijn geheim niet zomaar prijs, hij moet veroverd worden. Tijdens het hakken komt het beeld langzaam tevoorschijn. Elke slag met hamer en beitel geeft vorm aan een beeld, een proces waar ik keer op keer van geniet.”

mensbeeld_cover-150x150Mens Beeld

Gedachten van een psycholoog
Werkwijze van een beeldhouwer

“In dit boek heb ik mijn werkwijze als beeldhouwer in stappen beschreven en elke onderdeel heb ik ‘vertaald’ naar hoe je als psycholoog met anderen kunt werken. Ik geef het proces van het maken van een beeld weer en leg dat naast het proces dat je als coach, therapeut, docent, leidinggevende en iedereen die met een ander werkt, doorloopt. Mijn doel is om je uit te dagen (weer) met verwondering naar de ander maar ook naar je zelf te kijken. Te genieten van wat je kunt en wat je nog kunt leren. Jezelf blijven ontwikkelen, dat ultieme mooie ‘beeld’ dat nog gemaakt mag worden, telkens weer…”

Zie ook  www.anjavanunen.nl