MENU SLUITEN

Auteursmiddag Tonk en van Hassel

Gianotten Mutsaers organiseert een auteursmiddag rondom twee actuele romans, waarin het leven in de grote stad nader wordt belicht. Deze activiteit vindt plaats zondag 21 januari van 15.00 tot 16.30 uur.

Van Sanneke van Hassel verscheen eind augustus de roman Stille grond, over een jonge moeder in Rotterdam die ten strijde trekt tegen de daklozenopvang tegenover haar flat. De in juni verschenen roman IJsheiligen van Florence Tonk speelt zich af in Amsterdam. Als ze elkaar na jaren ontmoeten, komen twee broers met uiteenlopende wereldbeelden lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Behalve dat Van Hassel en Tonk de lezer meevoeren met herkenbare, mooi uitgediepte personages , stellen zij ook een aantal actuele vragen in hun romans. Heb je je succes altijd aan jezelf te danken en geldt dat net zo goed voor ellende? Moeten we voor elkaar zorgen of is het ieder voor zich? Hoe kunnen in de stad krakers, daklozen, verslaafden, topadvocaten, en interieurstylisten samenleven? Waar raken hun werelden elkaar?

De schrijvers gaan in gesprek met het publiek, lezen beide een fragment voor en vertellen over de achtergronden en inspiratiebronnen voor deze twee grotestadsromans.

Sanneke van Hassel (1971) debuteerde in 2005 met de verhalenbundel IJsregen. Vier veelgeprezen verhalenbundels en de roman Nest volgden. Zij ontving in 2005 de BNG Nieuwe Literatuurprijs en de Anna Blamanprijs (2013) voor haar hele oevre. Onlangs prees The Times Literary Supplement haar werk in The Penguin Book of Dutch Short Stories.
De Limburger schreef over Stille Grond: “Een gouden stadsblues voor je hart, dit boek.”
Het Algemeen Dagblad schreef: “Een eigentijdse, trefzekere roman (…). Om in een ruk uit te lezen.”

Florence Tonk (1970) publiceerde twee veelgeprezen dichtbundels Anders komen de Wolven (2006) en Rijgen (2013). Haar eerste roman Blijf bij ons (2010) werd o.a. genomineerd voor de Academica Literatuurprijs en de Vrouw & Proza Debuutprijs.
Over IJsheiligen schreef NRC: “Een behoorlijk meeslepende geschiedenis (…) Tonk weet de spanning er zo goed in te houden dat ik de roman maar moeilijk weg kon leggen.”
Tijdschrift Zin schreef: “Wat een rake en goed geschreven observatie van het menselijk onvermogen.

Aanmelden is gewenst en kan via info@gianottenmutsaers.nl De entree is vrij