MENU SLUITEN

Love & Lemons Kookboek – Jeanin Donofrio

Heerlijk koken met verse groenten: het Love & Lemons Kookboek biedt inspiratie om je vondsten van de markt om te toveren tot smakelijke gerechten of snel een lekker recept te vinden voor de groente die je over hebt. Makkelijk, gezond en lekker! Een voorbeeld hiervan is de vegetarische, veganistische én glutenvrije ceviche.

Veggie-CevicheWat heb je nodig?
4 el rode ui, fijngesnipperd
1 bosuitje, fijngesnipperd
1 rode paprika, zonder steel en zaadlijsten, in kleine blokjes
1/2-1 Jalapeñopeper, fijngesneden
1 kleine appel, zoals granny smith, in kleine blokjes
180 g verse maiskorrels, van circa 2 maiskolven
3 el versgeperst sinaasappelsap
3 el versgeperst citroensap
1/2 tl limoenschil
10 g koriander, gehakt
zeezout en versgemalen zwarte peper
————————–
2 rijpe bakbananen
olijfolie extra vergine, voor het besprenkelen
zeezout en versgemalen zwarte peper
Dit is voor zes personen als voorgerecht

Hoe maak je het?Love&lemons
Maak de ceviche: meng alle ingrediënten voor de ceviche in een middelgrote kom. Zet hem minstens 20 minuten in de koelkast. Voeg daarna extra zout naar smaak toe.
Verhit de oven tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd beide uiteinden van de bakbananen en pel ze. Snijd de bananen in schuine plakken van 0,5 cm. Leg ze op de bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met een paar snufjes zout en peper. Zet ze 20 minuten in de oven, keer ze met een spatel en bak ze nog 5 minuten.
Zet de ceviche met de bakbanaan op tafel. Je kunt er ook tortillachips bij geven.

Nieuwsgierig geworden naar meer recepten?
Love & Lemons Kookboek – Jeanin Donofrio – € 30,00