MENU SLUITEN

Tien vogels die de wereld veranderden – Stephen Moss

Boekentip van Daphne:

‘Adelaars die politieke kleur bekennen, dodo’s met hun bijna mythische reputatie, vogels vervallen tot modeslachtoffer of aalscholveruitwerpselen die je multimiljonair kunnen maken. Stephen Moss verhaalt hoe de mens en vogels elkaars geschiedenis beïnvloeden en hoe vogels meestal het onderspit dolven. Behalve tijdens de Grote Emoe-oorlog van 1832, waar een staand leger werd verslagen door een vogel. Éen van de vele interessante wetenswaardigheden in dit onderhoudende boek.’

Vogelbiograaf Moss vertelt over tien soorten in één boek: van dodo’s en darwinvinken tot kalkoenen en keizerspinguïns

In de geschiedenis van de mensheid zijn vogels niet weg te denken. We hebben op ze gejaagd en ze gedomesticeerd. We hebben ze vereerd in onze religies. We hebben ze gebruikt voor voedsel en veren. We hebben ze in onze kunst en muziek verheven tot iconen.

In Tien vogels die de wereld veranderden vertelt de Britse vogelkenner Stephen Moss het fascinerende verhaal van de lange en veelbewogen relatie tussen mensen en vogels. Deze tien soorten van over de hele wereld, van de mythische raaf tot de keizerspinguïn op het smeltende Antarctica, hebben elk een wonderbaarlijke rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. De sprankelende verhalen van meesterverteller Moss stemmen tot nadenken over de manier waarop wij omgaan met de natuur en onze gevederde vrienden in het bijzonder.