MENU SLUITEN

Start leesclub Japanse literatuur

Vindt u de Japanse cultuur ook intrigerend? Wilt u daar wel eens meer over weten door Japanse literatuur te lezen? Op vrijdagmiddag 8 februari worden belangstellenden voor zo’n leesclub uitgenodigd in boekhandel Gianotten Mutsaers.

Het initiatief komt van leescluborganisatie Senia, samen met Schwob, onderdeel van het Letterenfonds. Zij hebben alvast drie romans geselecteerd die in het Nederlands gelezen en besproken worden. Het streven is om leesclubs van 6 tot 8 personen samen te stellen die om de 5 à 6 weken bij elkaar komen.

Bij elk boek ontvangen de deelnemers een uitgebreide leeswijzer met een samenvatting van het boek, een analyse van literaire aspecten en een aantal gespreksvragen die een houvast bieden bij de bespreking. Zo dwaal je niet zo gauw af, en kom je echt tot verdieping. De leesclubs Japanse Literatuur worden tegen de zomer afgesloten met een feestelijke bijeenkomst op een centrale plek in Nederland met verschillende kenners van Japanse cultuur.
Het gaat om de volgende drie boeken: Het meisje dat ik achterliet van Shusaku Endo, uitgegeven door Van Oorschot 2018, Het jachtgeweer van Yasushi Inoue,een uitgave van Bananafish 2018, en Norwegian Wood  van de bekende auteur Haruki Murakami, uitgegeven door Atlas Contact in 2013.

De oprichtingsbijeenkomst is op vrijdagmiddag 8 februari om 16.00 uur in boekhandel Gianotten Mutsaers, Emmapassage 17. De kosten van deze half-jaar-leesclub bedragen € 18,50 per persoon. Bent u verhinderd maar hebt u wel interesse? Laat het weten aan info@senia.nl