MENU SLUITEN

Senia start leesgroep geschiedenis

In Tilburg start een nieuwe leesgroep geschiedenis. In Boekhandel Gianotten Mutsaers is op donderdagavond 17 oktober een informatiebijeenkomst voor mensen die graag over geschiedenis lezen, en die in contact willen komen met andere lezers. De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke leesclub-organisatie Senia, samen met Boekhandel Gianotten Mutsaers. Senia richt in heel Nederland leesgroepen op en brengt zo mensen die graag lezen bij elkaar. In Tilburg bestaan al meerdere leesgroepen van Senia, waarvan de meeste al jaren bij elkaar zijn.

Werkwijze
De groepen maken een keuze uit een boekenlijst die is samengesteld door historici. Senia-leesclubs lezen 6 à 7 boeken per jaar en bespreken die aan de hand van leeswijzers met vragen die in het gesprek houvast geven. Meer informatie o­­­ver de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Tijdstip
Belangstellenden zijn op 17 oktober welkom bij boekhandel Gianotten Mutsaers in de Emmapassage. Aanvang: 19.00 uur. Aanmelden kan maar hoeft niet. Dat kan via info@senia.nl.

Landelijk zijn leesclubs geschiedenis  erg in opmars. Steeds meer mensen vinden het prettig om samen met anderen over geschiedenis te praten en het aantal groepen neemt toe. Een veel gehoorde opmerking is dat je door een leesgroep meer aan lezen toe komt, en dat een gesprek over de boeken die je gelezen hebt, veel meerwaarde geeft.’