MENU SLUITEN

Schrijvers on Tour in Het Duvelhok

Gianotten Mutsaers i.s.m. Het Duvelhok.

Op 12 oktober vanaf 20.00 uur zijn Alma Mathijsen, Lucas de Waard en Thomas Heerma van Voss te gast bij Het Duvelhok in Tilburg. Zij presenteren hun boeken, lezen voor uit eigen werk, interviewen elkaar en gaan met jou in gesprek.

De drie jonge veelbelovende auteurs brengen het komende boekenseizoen nieuw werk uit. Van schrijver Alma Mathijsen verschijnt de roman ‘Vergeet de meisjes’. Van Lucas de Waard kun je de roman ‘Kraaien tellen’ verwachten en van Thomas Heerma van Voss het non-fictiewerk ‘Plaatsvervangers’.

Alma Mathijsen (1984) schreef de verhalenbundel Binnen Spelen (2006) en de romans Alles is Carmen (2011) en De grote goede dingen (2014). In haar stukken voor NRC Handelsblad ontrafelt ze taboes en onderzoekt ze haar eigen positie. In haar derde roman Vergeet de Meisjes (14 september 2017) laat ze een nieuw licht schijnen op vriendschap, die minstens zo intens en ingewikkeld is als een liefdesrelatie.

Lucas de Waard (1984) schreef o.a. voor Bos Theaterproducties, Theaterfestival Boulevard, MEST Magazine, Cojones (VARA), Janke Dekker producties en het Zuidelijk Toneel.In 2015 verscheen zijn debuutroman ‘De Kamers’ bij uitgeverij De geus. In 2016 won hij een Musical Award voor beste script, voor ‘Willem Ruis; de show van zijn leven’. Zijn tweede roman ‘Kraaien tellen’, verscheen 12 september.

Thomas Heerma van Voss (1990, Amsterdam) schreef onder meer de romans De Allestafel (2009) en Stern (2013) en de verhalenbundel De derde persoon (2014). In augustus 2017 verscheen de non-fictie-bundel Plaatsvervangers. Hij publiceert interviews, verhalen en artikelen in onder meer De Groene Amsterdammer en op De Correspondent. 

De entree voor deze avond is €5,-, kaarten zijn verkrijgbaar bij Gianotten Mutsaers aan de kassa. Inloop vanaf 19.30 uur, er is een kleine boekenmarkt met werk van de auteurs.

Duvelhok – St Josephstraat 133 – Tilburg

.