MENU SLUITEN

Rio – Jolanda Clément

Boekentip van Michael

‘Is het een detective? Is het een roman? Het is Rio! Een sfeervol en uniek opgebouwd verhaal.’

Brazilië, 1924. De roaring twenties zijn onstuimiger dan ooit als in Brazilië de zoveelste koffiecrisis losbarst. In Sao Paulo broeit het, en tegen deze achtergrond kruisen de paden van twee op drift geraakte zielen.

Inspecteur en koffiebaron Eliades is belast met het oplossen van een curieuze moord, tegelijkertijd stort thuis zijn huwelijk definitief ineen. Tangodanseres en secretaresse Maria is op zoek naar een manier om op eigen benen te staan terwijl ze overvallen wordt door de intense liefde voor een mysterieuze jongeman. Hun beider levens raken in een stroomversnelling: Eduardo wil het juiste doen, ook als dat tegen de belangen van zijn eigen, heersende klasse indruist, en Maria wil haar pas ontdekte zelfbewustzijn ten koste van alles bewaken.

De traditionele waarden hebben voor beiden afgedaan, maar waarvoor moeten deze plaatsmaken? Als de Tenentes, een groep jonge officieren, São Paulo belegeren om een revolutie te forceren, wordt zowel Eliades’ als Maria’s integriteit op de proef gesteld en blijkt dat ieders individuele zoektocht naar ware liefde meer met die van de ander verstrengeld is dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Rio is een betoverende roman over een zoektocht naar waarheid en liefde, meesterlijk verteld door een verhalenverteller pur sang.

Rio – Jolanda Clément

Meer boekentips van Michael