MENU SLUITEN

Lezing over Remco Campert door Mirjam van Hengel

Zondagmiddag 21 oktober – lezing met beeldmateriaal – 15.00 – 16.00 uur.

Begin september verscheen van Mirjam van Hengel Een knipperend ogenblik, portret van Remco Campert. Een intiem, scherpzinnig en ontroerend boek waarin we Campert leren kennen in alle nuances die zijn persoonlijkheid en zijn werk recht doen.

Remco Campert werd met zijn vroege proza het icoon van de feestende, drinkende, vrijende en in het Vondelpark slenterende jongeren. Zijn poëzie is even betrokken als verlangend, zijn proza broos en monter, zijn columns altijd actueel en geestig.
Mirjam van Hengel sprak gedurende twee jaar wekelijks met Remco Campert en kreeg inzage in al zijn papieren. Een knipperend ogenblik is het portret van het leven en werk van deze geliefde schrijver: de geschiedenis van zijn vader en de oorlog, de theaterwereld van zijn moeder, de dichtersbeweging in de jaren vijftig, de ontploffende vrijheid van de jaren zestig, de grenzeloosheid van de jaren zeventig, de uitbundige optredens in de latere jaren.

Mirjam van Hengel (1967) is auteur, redacteur en programmamaker. In 2014 verscheen haar boek Hoe mooi alles. Leo en Tineke Vroman, een liefde in oorlogstijd (uitgeverij Querido).
Sinds 2011 is ze zelfstandig redacteur en programmamaker en werkte ze onder andere voor Querido, Podium, Literatuurmuseum, OBA, NRC, Concertgebouw, Cello Biënnale, Amsterdam Poëziefestival, Felix Meritis, de Rode Hoed en de Nieuwe Liefde.

De lezing is vrij toegankelijk, u kunt zich aanmelden via info@gianottenmutsaers.nl of 013 4651111
foto © Keke Keukelaar