MENU SLUITEN

Nominaties Kookboek van het Jaar 2016 bekend

Een paar dagen geleden zijn door de vakjury van de Kookboek van het Jaar 2016 verkiezing de genomineerde kookboeken bekendgemaakt. Over rot van Meneer Wateetons (Good Cook), Smokey Goodness van Jord Althuizen (Kosmos uitgevers) en Zuur van Bas Robben (Good Cook) zijn de Nederlandse genomineerde kookboekentitels. Basisboek India van Amandip Uppal (Becht), Gone fishing van Mikkel Karstad (Aerial Media Company) en Het nieuwe vegalicious van Alice Hart (Kosmos uitgevers) zijn genomineerd in de catergorie Vertaald. De verkiezing Kookboek van het Jaar beleeft dit jaar haar 10-jarig jubileum. De bekendmaking en uitreiking zal daarom donderdag 10 november groots gevierd worden met kookboekenauteurs, -makers, culinaire uitgevers en pers in Grand Theatre boekhandel in Breda.

kookboeken-1kookboeken-2

De vakjury zal uit deze zes titels de winnaar kiezen. Ook voor publiek is een rol weggelegd. Tot en met woensdag 9 november kan iedereen aangeven welke genomineerde titel de Gouden Garde publieksprijs 2016 verdient door een stem uit te brengen via www.kookboekvanhetjaar.nl. Het 10-jarig jubileum wordt gevierd met het speciale jubileumboek Recepten uit de bekroonde Kookboeken van het Jaar 2007-2016 (De Wonderneming) dat vanaf begin november voor 24,95 € in de boekhandel te verkrijgen is. De Kookboek van het Jaar verkiezing vindt plaats tijdens de Kookboeken7daagse, welke dit jaar van zaterdag 5 t/m zondag 13 november loopt.

Zondag 6 november is Fusina Verloop, de initiatiefnemer van Kookboek van het jaar bij Gianotten Mutsaers voor een proeverij van 14.00 tot 16.00 uur.

voorzijde-kf