MENU SLUITEN

Lezing Tineke Aarts over Marguerite

omslag2-Marguerite-def-25042016-JPEG Tineke-Aarts-2016-fotograaf-Jacobus-vrij-van-rechten-768x1010Het tweede boek uit de Bonave-trilogie. Zondag 19 juni 14.30 uur.  Marguerite verhaalt over de negentiende-eeuwse voorouders van Juliette Bonave, het hoofdpersonage uit Familiebezit. Ontmoet de schrijfster en vraag haar alles over haar inspiratiebronnen die hielpen dit tijdperk tot leven te brengen. Een kennismaking met literatuur, boektrailer en Cahorswijn waarvoor we u van harte uitnodigen.

Over de roman Marguerite

De zeventienjarige Marguerite reist met haar vader naar de Franse Cahors om te helpen bij de wijnoogst. Daar wordt ze voorgesteld aan Clément Bonave, en onverwacht bloeit er een gepassioneerde relatie tussen hen op. Hoewel Marguerite aarzelt zich te binden, accepteert ze zijn aanzoek en bouwt een leven op in Frankrijk. Ze wordt kraamvrouw en helpt de dorpelingen met hun problemen. Door haar werk realiseert ze zich hoeveel gevaren er met het kraambed verbonden zijn; dat besef brengt haar in strijd met de conventies. Dan treft een groot drama het gehucht van de Bonaves. De curé grijpt zijn kans om de vrijzinnige Marguerite op haar plek te zetten, maar ze laat zich niet door hem de les lezen. Zodra ze merkt dat zij als vrouw niet over haar eigen leven en lichaam mag beslissen, wordt haar strijdlust aangewakkerd. Uiteindelijk staat ze echter tegenover haar familie en de plaatselijke tradities.

De roman Marguerite verschijnt met een herdruk van Familiebezit. In 2017 wordt het slotdeel van deze trilogie verwacht.

Tineke Aarts (Gilze-Rijen, 1960) studeerde Taal- en literatuurwetenschap in Tilburg. Ze publiceerde eerder het succesvolle boek Leven met een baas, samen met Carien Verhoeff. Sinds 2002 woont en werkt ze in Frankrijk. Dit inspireerde haar om met de Bonave-trilogie te beginnen. Naast het schrijven houdt ze zich bezig met natuurbescherming. Ze fotografeerde 400 vlindersoorten in haar tuin. Haar artikelen en foto’s zijn in meerdere Franse kranten en tijdschriften gepubliceerd.

De Bonave-trilogie is een heerlijke literaire serie voor de vakantie. Over liefde, geschiedenis en wijncultuur. U bent van harte uitgenodigd voor de meet & Greet om 14.30 uur bij Boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg. Reserveren is gewenst en kan via de mail info@gianottenmutsaers.nl of telefonisch 013 4651111

Marguerite – Tineke Aarts €19,95