MENU SLUITEN

Lees! De nieuwe leesclub van Tilt en Gianotten Mutsaers

Lees! je mee?


Vanaf januari 2017 organiseren Tilt en Gianotten Mutsaers vier keer op de woensdagochtend Lees! Tijdens deze leesclub bespreek je in kleine groep boeken van Christiaan Weijts, Sunny Bergman, Yves Petry en Lieke Kézér onder leiding van een bevlogen gespreksleider of de auteur zelf.

Hoe werkt het?

Je kunt je opgeven voor één leesclub of gelijk een ticket kopen voor alle vier de bijeenkomsten. Je koopt of leent het boek van de maand, leest het thuis en neemt het mee naar de bijeenkomst. Kinderen gezellig mee? Geen probleem: er is opvang in de winkel aanwezig.

Praktische informatie

Data: 25 januari, 22 februari, 29 maart en 19 april 2017 Lokatie: Boekhandel Gianotten Mutsaers, Emmapassage 17 Tilburg. Tijd: 10.30 – 11.45 uur
Kosten: €15,- per dag, inclusief koffie/thee en oppas. Je kunt je voor de eerste of meerdere lezingen aanmelden via de website van Tilt.

AANMELDEN >>

De boeken

25 januari: Christiaan Weijts – Het valse seizoen (2016)

Het valse seizoen vertelt het verhaal van drie musici, die allemaal te maken krijgen met de duistere macht van muziek en gedwongen worden hun levens radicaal om te gooien. In brieven dwingen ze elkaar tot het bekennen van geheimen die steeds meer aan de oppervlakte komen. Lees hier het eerste hoofdstuk. De muziek bij de roman is te beluisteren via deze Spotifylink.

22 februari: Sunny Bergman – Wit is ook een kleur (2016)

Sunny Bergman is documentairemaakster, activiste en schrijfster, maar vooral een vrouw met een kritische blik, die haar oog laat vallen op zaken als stereotypering, emancipatie, vooroordelen en seks en cultuur. Tegelijk met haar film Wit is ook een kleur verscheen de gelijknamige bundeling van Bergmans beste columns. Wordt het niet eens tijd voor een verkiezing van de meest feministische man? Geldt de vrijheid van meningsuiting wel of niet onverkort voor mensen met een dubbel paspoort? Wit is ook een kleur is een intelligente, moedige en prikkelende staalkaart van ideeën, vragen en analyses die iedereen aangaat – zeker nu.

29 maart: Yves Petry – Liefde bij wijze van spreken (2015)

Yves Petry, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2011 en writer in residence op het Tilt Festival 2017 schreef deze roman over Alex Jespers, een inmiddels uitgerangeerde auteur van een weergaloze succesroman. Bij aanvang van zijn vertelling beseft Jespers dat het niet zal meevallen om uit te leggen hoe hij verzeild raakte in een driehoeksverhouding met Jasper en Kristien Fielinckx – een broer en een zus die als tieners hun ouders bij een auto-ongeluk hebben verloren. Als die geschiedenis over liefde ging, waarover gaat de liefde dan? Nog moeilijker zal het zijn om te achterhalen wat de betrekkingen tussen hen drieën daarna zo grondig deed ontsporen. Met onuitwisbare gevolgen.

19 april: Lieke Kézér – De Afwezigen (2016)

Lieke Kézér studeerde film- en televisiewetenschappen. Tijdens haar werk als journalist bouwde ze in haar hoofd en op papier jarenlang aan De afwezigen. Dit Brabantse debuut gaat over wonderkind Joshua James, die opgroeit op bij zijn psychotische moeder. Na haar dood ontfermt een bejaarde buurman zich over hem. Hij probeert de jongen uit zijn isolement te halen door hem saxofoon te leren spelen. In de jaren die volgen ontwikkelt Joshua James zich tot een muzikale legende, maar de demonen uit zijn verleden laten hem niet met rust.