MENU SLUITEN

Bakdemonstratie Francis Kuijk

Francis Kuijk, bekend van Heel Holland bakt, geeft een demonstratie Lamingtons maken, zaterdag 31 maart van 14.00-16.00 uur. Lamingtons zijn kleine chocolade-kokoscakejes. Het is een traditioneel en populair gebak uit Australië. Francis bakt van 14.00 tot ongeveer 14.45 uur en is daarna nog in de winkel om haar boek te signeren.

Francis bakt en kookt thuis.

Het recept voor de Lamingtons staat natuurlijk ook in haar boek: Francis bakt & kookt thuis. Een compleet internationaal kookboek voor elke dag waarmee Francis haar eigen plek in de culinaire wereld verovert.
Met overheerlijke smaakcombinaties en verfijnde gerechten laat Francis zien wat er gebeurt als ze haar ‘Aussie-roots’ laat doorschemeren in de ruim 70 recepten die dit boek bevat. In overzichtelijke hoofdstukken maakt Francis wereldse gerechten met natuurlijk een kwinkslag naar Australië. Voor-, hoofd- en nagerechten, zoet en hartig, met ook gerechten voor outdoor en het populaire bowlfood. Ook komen er enkele bijzondere Indische gerechten aan bod. Dit alles doorspekt met heerlijke Australische oneliners.
Zoals Francis met verschillende ingrediënten een heerlijk gerecht maakt, zo heeft fotograaf Han Hermkens dit gedaan om prachtige foto’s te kunnen maken. Hun intensieve samenwerking heeft geleid tot een geweldig kookboek.

De Nederlands-Australische Francis volgde in 1990 haar hart en verhuisde voor de liefde naar Nederland. Ze werkt als managementassistente bij een grote multinational en brengt de rest van de tijd thuis door met haar gezin en met koken en bakken; haar grootste passies.

Heel Holland bakt.

Af en toe aan een kook- of bakwedstrijd meedoen doet ze gaaf: ‘In augustus 2013 mocht ik na de voorrondes meedoen met de tv-opnames van The Taste met Herman den Blijker en Robert Kranenborg. In deze wedstrijd kwam ik tot en met de auditie-opnamerondes. In datzelfde jaar werd ik geselecteerd om deel te nemen aan de 1e Saya Gouden Rijstkom Kookwedstrijd. Het thema was modernisering van de Indische keuken. Afgelopen jaar deed ik mee aan het vierde seizoen van Heel Holland Bakt en bereikte ik de finale! Na een spannende eindstrijd heb ik weliswaar niet gewonnen maar wel enorm genoten. Wat een geweldige ervaring! Absolutely life changing.’