MENU SLUITEN

Knipoog – Rob Harrell

Boekentip van Ellen:

‘Het is niet niks als je op jonge leeftijd met kanker te maken krijgt! Gelukkig heeft Ross familie en vrienden, die hem steunen in zijn moeilijke tijden. Maar ook kunnen ze met z’n allen plezier maken. Het verhaal is gebaseerd op eigen ervaring.’

Het overleven van de middelbare school met een ondenkbare diagnose

‘Oprecht, humoristisch, diepgaand verhaal… Deze pageturner mag je niet missen.’ School & Library Connection

Ross wil een normale jongen zijn. Hij wil geen kanker of een tranend oog vol vieze zalf hebben, hij wil zijn haar niet kwijtraken of een rare hoed op moeten. Hij wil gewoon NORMAAL zijn.

Maar na de onverwachte diagnose kan hij niet anders dan opvallen. Hij krijgt te maken met behandelingen die zo uit een videogame lijken te komen, treiterijen, mensen die het laten afweten omdat ze niet weten wat ze tegen het ‘kankerjoch’ moeten zeggen – maar gelukkig ook oude en nieuwe vriendschappen die overal bovenuit stijgen.

Juist wanneer Ross het gevoel heeft dat alle grond onder zijn voeten wegzakt, ontdekt hij hoe gitaren, comics en echte vrienden alles kunnen veranderen.

Dit ongelooflijk persoonlijke en aangrijpende verhaal is gebaseerd op Rob Harrells eigen levenservaring en zit boordevol komische illustraties. Het is een onvergetelijk, hartverscheurend, hilarisch en opbeurend verhaal over overleven en het vinden van muziek, magie en een glimlach in de gekte van het leven.

Voor lezers vanaf 9 jaar

Meer boekentips van Ellen