MENU SLUITEN

Afgelegen – James Wood

 

Boekentip van Herman. 

‘Aangename kennismaking met de schrijver James Wood met dit fijne boek. Subtiele vertelling over de relatie vader met twee volwassen dochters.’

Is geluk een vaardigheid die je onder de knie kunt krijgen of is geluk iets wat je toevallig bij je geboorte meekrijgt?
Alan Querry, een succesvolle projectontwikkelaar uit het noorden van Engeland, heeft twee dochters: Vanessa, een filosofe die woont en lesgeeft in het Amerikaanse Saratoga Springs, en Helen, manager van een platenmaatschappij in Londen. De zussen hebben de echtscheiding van hun ouders en de vroege dood van hun moeder nooit helemaal verwerkt. Vooral voor Vanessa zijn deze gebeurtenissen bepalend geweest: vanaf haar tienerjaren wordt ze geplaagd door depressies. Wanneer ze gebukt gaat onder een nieuwe crisis, reizen Alan en Helen af naar Saratoga Springs. Gedurende zes winterse dagen in het dunbevolkte deel van de staat New York worstelt de familie Querry met de vragen die deze roman bezielen. Waarom vinden sommige mensen het leven zoveel moeilijker dan andere? Helpt het nadenken over dingen bij het vinden van geluk of zit dat je juist in de weg?
Afgelegen is een intelligente en aangrijpende roman, rijk aan subtiele inzichten in de mens en vol scherpe en vaak grappige portretteringen.

Afgelegen – James Wood

 

Meer boekentips van Herman