MENU SLUITEN

Fietscafé met Wim Daniëls

FietsForum Tilburg organiseert een Fietscafé bij Boekhandel Gianotten Mutsaers, donderdag 20 september van 19.30-21.00 uur. De inloop is vrij.

Het FietsForum Tilburg bestaat al meer dan 15 jaar en is door de gemeente in het leven geroepen als een adviesinstantie voor allerlei fietsprojecten in Tilburg. Daarnaast proberen ze het fietsen op allerlei manieren te promoten.

Het programma ziet er als volgt uit:

19:30 – 19:35  Welkom, opening door de voorzitter van FietsForum Tilburg

19:35 – 20:15  Wim Daniëls vertelt over zijn boek De taal van de fiets. Over de liefde voor de fiets en het genoegen van het fietsen.

20:15 – 20:25  Terugblik op het Tilburg Fietst Festival van 16 september met prijsuitreiking voor de mooiste foto bij het thema “Fietsen en mode”

20:25 – 21:00  Marjolein Scheepers over het Tilburgse fietsbeleid

Het FietsForum Tilburg neemt ook deel aam het TilburgFietstFestival op zondag 16 september in de Koepelhal en de Wagenmakerij met een infozone, waaraan verschillende organisaties deelnemen (bijvoorbeeld VVV, Op weg naar nul verkeersdoden in Brabant, Fietskoeriers, Historische fietsen en fietskleding, de Ronde van den Besterd). Op zaterdag 15 september 16 uur wordt er i.s.m. Cinecitta een fietsfilm vertoond: De Fietser van Kees Hin, met aansluitend een maaltijd.

FietsForum richt zich steeds meer op de totale mobiliteit in Tilburg en vindt daarbij aansluiting met het gemeentelijke rapport “Mobiliteitsplan 2040” waarin de toekomstige ontwikkelingen beschreven staan.