MENU SLUITEN

Feestje Sanne Miltenburg bij Gianotten Mutsaers

Onlangs verscheen De Papawinkel van de schrijver en illustrator Sanne Miltenburg (32), geboren in Tilburg. ‘Tim vindt zijn papa maar saai’ vertelt ze. ‘Dus ruilt hij zijn papa in bij de Papawinkel, waar hij kan kiezen uit stoere, lieve en sportieve exemplaren’. Een jaar lang werkte ze aan haar nieuwste prentenboek (uitgever Clavis); het 10e kinderboek op haar naam. Op 20 juni om 15.30 uur organiseert ze een feestje voor fans (jong en oud) bij ons in de boekhandel. Er is taart, champagne en er zijn spelletjes.

Saaie papa

Na vijf minuten voetballen is Tims papa al moe, de kermis vindt hij te duur en in het zwembad ziet hij niet eens dat Tim al van de hoge duikplank af durft. Tim heeft er helemaal genoeg van en ruilt zijn papa in. Of is zijn eigen papa uiteindelijk toch de beste?

Inspiratie: pot pindakaas

‘Mijn vader zei vroeger dat hij mij gratis bij een pot pindakaas had gekregen. Uit een winkel dus’, vertelt Sanne. ‘Maar hoe zou het dan zijn als je als kind ook je ouders kon shoppen? Zou je blij met ze zijn of zou je ze willen ruilen? Daar ging ik op verder denken en zo ontstond het verhaal’. Het verhaal is een knipoog naar de materialistische wereld, naar mensen die nooit genoeg hebben terwijl ze bulken van de spullen.

sannemiltenburg-kaft-papawinkel10e kinderboek

‘Er staan nu meer dan 200 publicaties (illustraties) op mijn naam en 10 eigen kinderboeken (tekst & illustratie). Daar ben ik super trots op’, vertelt Sanne. ‘In mijn verhalen gebruik ik fantasie, actie en een positieve boodschap’. In 2005 studeerde ze af aan de Kunstacademie St Joost in Breda, richting Illustratie. Later volgde ze een schrijfopleiding (o.a. Mirjam Oldenhave) aan de schrijfacademie Script+ in Amsterdam.

Tekenwedstrijd

Kinderen kunnen hun eigen papa tekenen op de gratis te downloaden kleurplaat op de prentenboeksite www.sannetekent.nl/depapawinkel. Het creatieve resultaat is een leuk kado voor Vaderdag én een kansmaker op één van de drie gratis exemplaren van ‘De Papawinkel’. De kleurplaat kan ook opgehaald worden in de winkel.