MENU SLUITEN

De zwaluw – Stephen Moss

Boekentip van Daphne:

‘Ik ben echt fan van de vogelbio’s van Stephen Moss. Ook ‘De zwaluw’ is weer een prachtig uitgegeven boekje met mooie vintage afbeeldingen en literaire quotes maar bovenal geschreven met veel kennis over en liefde voor de boerenzwaluw. Veel van geleerd.’

De zwaluw van Stephen Moss is het nieuwe boek van de geliefdste vogelschrijver van het Verenigd Koninkrijk, over het wonderlijke leven van de zwaluw. Op de poolgebieden na kun je hem over de hele wereld spotten: de zwaluw. Met zijn snelle, schichtige vlucht, kenmerkende gevorkte staart en voortdurende gekwetter is hij dan ook moeilijk te missen.

Na zijn succesvolle vogelbiografieën over het roodborstje en het winterkoninkje volgt de Britse vogelkenner Stephen Moss in De zwaluw een jaar uit het leven van deze vogel. Moss weet de raadselen waarmee de geduchte insectenjager – en globetrotter – is omgeven op een meeslepende wijze te ontrafelen, waarbij hij uiteraard oog heeft voor alles wat de zwaluw zowel ornithologisch als cultuurhistorisch interessant maakt. Met zijn oogstrelende uitvoering is De zwaluw van Stephen Moss het ultieme vogelboek voor het voorjaar.

De zwaluw – Stephen Moss