MENU SLUITEN

De vlucht van de hommel – Dave Goulson

‘Dave Goulsen schreef al eerder een geweldig boek over alles wat je wilde weten over hommels: Een verhaal met een angel. In De vlucht van de hommel gaat hij de wereld over op zoek naar (zeldzame) hommels. Naast een enthousiast reisverhaal is dit ook een pleidooi voor biodiversiteit, omdat we dit pluizige beestje zeker niet kwijt willen raken.

‘Biologische diversiteit is één grote drukte. Ze loopt, kruipt, zwemt, vliegt, zoemt. Maar uitsterven gaat geruisloos en heeft geen andere stem dan de onze.’

– Daphne.

Goulson onthult de geheime verblijfplaatsen van hommels, die zich vaak vlak onder onze neus bevinden, of op plekken waar we ze totaal niet verwachten, zoals op verlaten industrieterreinen, op trainingscircuits van crossmotoren of in verlaten tuinen. Tegenwoordig zijn dit de plekken waar hommels het best gedijen; zonder de aanwezigheid, de bemoeienis of het ingrijpen van de mens. Met zijn wetenschappelijke expertise en passie voor het behoud van de natuur toont Goulson de ongelooflijke veerkracht van de natuur en de schoonheid die opduikt op de meest verrassende plekken.

Meer boekentips van Daphne