MENU SLUITEN

Boekenweek Stadsnatuur met Rob Vereijken

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is NATUUR. Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk, Jan Terlouw schrijft het Boekenweekessay 2018.
En natuurlijk hebben we een aantal activiteiten georganiseerd rondom het thema NATUUR.

Op zondag 11 maart om 14.00 uur zal Rob Vereijken van de KNVV (Vereniging voor veldbiologie) uit eigen ervaring vertellen over hoe hij tegen de stadsnatuur aankijkt. Als je je ogen maar open houdt, dan ontdek je dat de bepaalde natuur het zelfs in de stad ontzettend naar zijn zin heeft. Na de inleiding van een half uur, neemt Rob de belangstellenden ook mee naar buiten voor een stadsnatuurwandeling van ongeveer een uur.
Daarnaast zullen er de hele Boekenweek in de winkel foto’s geprojecteerd worden rondom het thema stadsnatuur.

Er wordt heel wat rondgestruind in de natuur, maar bij het benoemen van al het geziene moois komen de wandelaars meestal niet veel verder dan ‘een gele bloem’ of ‘een dikke gans’. Om niet een stapje verder te zetten bieden boeken uiteraard hulp. Diverse veldgidsen en naslagwerken helpen je om buiten, of bij terugkomst bij de warme kachel, meer over die planten en dieren te weten te komen. In Midden-Brabant is er ook een natuurvereniging die door middel van wandelingen, lezingen en werkavonden mensen op weg helpt binnen de uitgebreide natuurwereld.
Deze vereniging voor veldbiologie, de KNNV, brengt veel natuurboeken uit. De Tilburgse afdeling heeft daar een eigen boek aan toegevoegd: ‘Stadsnatuur, van Affeseervogel tot Zoemende wingerd’. Het boek is geschreven door natuurkenner en ook KNNV-lid Rob Vereijken. Het bevat zo’n 120 verhalen over dieren en planten die we in de stad Tilburg tegen kunnen komen. Op een verrassende wijze wordt over de flora en fauna geschreven die in en rond het huis, in tuinen en parken en gewoon langs de straat blijken te leven.

Gratis entree, aanmelden is gewenst via info@gianottenmutsaers.nl