MENU SLUITEN

Astronaut – Tomias Keno

Boekentip van Michael

‘Een origineel verhaal over een vrouw die een astronaut vindt op haar oprit. Hij leeft maar zegt geen woord.

De podcast De Zaak Astronaut die bij het boek hoort, is een geniale toevoeging om het mysterie nog intenser te beleven. Door losse verhalen buiten het boek om, wil je nog meer weten over de Astronaut. Wie is hij? Wat doet hij hier? En wat brengt hij teweeg? Een nieuwe manier om een boek te ervaren! Mijn advies is om het lezen en het luisteren te combineren ipv ze na elkaar te beleven.’

Als Angela tijdens een slapeloze nacht een onbekende man van haar oprit probeert te jagen, slaat ze hem per ongeluk met een schep. Hij ademt niet meer. Wie is deze vreemdeling? Een dakloze, toevallige voorbijganger of een asielzoeker uit het pasgeopende azc in het dorp? Angela is radeloos. Wat als iemand hem ziet? Uit paniek besluit ze de man te verbergen.

Tot Angela’s stomme verbazing zit hij de volgende ochtend ongeschonden aan haar keukentafel sterrenstelsels te tekenen. Hij leeft, maar zegt geen woord. Ze schakelt de hulp in van haar geadopteerde zoon Rocko, een vondeling uit Nigeria, die worstelt met zijn plek in het dorp. Als het erop lijkt dat de stille man wonderen verricht, willen Angela en Rocko koste wat kost achterhalen wie hij is en waar hij vandaan komt. Maar is er wel overal een antwoord op?

 

Astronaut – Tomas Keno

Meer boekentips van Michael