Selecteer een pagina

Stem nu voor het beste boek van 2018

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De stemperiode van 2018 vindt plaats van woensdagavond 24 oktober tot en met woensdagavond 21 november 2018. Het winnende boek wordt op woensdagavond 21 november 2018 bekendgemaakt bij De Wereld Draait Door.

De genomineerden voor de NS Publieksprijs 2018 zijn vorige week bekend gemaakt. Het zijn:

  • Dagboek van een getuige van Astrid Holleeder (Lebowski)
  • De heilige Rita van Tommy Wieringa (De Bezige Bij)
  • Het beste wat we hebben van Griet Op de Beeck (Prometheus)
  • Nazomer van Esther Verhoef (Ambo | Anthos)
  • Zolang er leven is van Hendrik Groen (Meulenhoff)
  • Stromboli van Saskia Noort (Lebowski)

Stem en win een jaar lang gratis boeken en gratis reizen met de trein!

Geef jouw stem door via www.nspublieksprijs.nl en maak kans op een jaar lang gratis boeken en gratis reizen met de trein!

 

Hoe komen de genomineerde boeken tot stand?

Net als in 2017 worden de nominaties ook dit jaar weer bepaald aan de hand van de verkoopranglijsten. De nominaties bestaan uit de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar (van 1 juli tot 1 juli). Er komt dus geen comité aan te pas. Het lezerspubliek bepaalt dus welke zes boeken genomineerd worden.

Voorwaarden

De titel moet voldoen aan de volgende criteria: hij dient oorspronkelijk geschreven te zijn in de Nederlandse taal, mag niet reeds eerder genomineerd geweest zijn voor de NS Publieksprijs, de titel is geschreven voor volwassenen en de titel behoort tot het genre fictie dan wel factie (een verhalend boek met een groot non-fictie karakter) en de titel moet verkocht zijn voor een verkoopprijs boven de €3,50. Je kunt stemmen op een van deze zes boeken of je stem uitbrengen op een boek naar vrije keuze dat aan dezelfde criteria voldoet.

Op woensdagavond 24 oktober 2018 zijn de nominaties bekendgemaakt. Het winnende boek wordt op woensdagavond 21 november 2018 bekendgemaakt bij De Wereld Draait Door.

Share This