Selecteer een pagina

Lezing Frank Westerman – In het land van de ja-knikkers

 

Woensdag 29 maart 20.00 uur.

In de stijl van zijn klassieker De graanrepubliek voert Frank Westerman de lezer mee door het veranderende Nederland van de afgelopen vijfentwintig jaar. Weg van het randstedelijke gewoel toont hij onverwachte, ongeziene gezichten van het drassige achterland en zijn bewoners.

In het land van de ja-knikkers is een collectie van oer-Hollandse reportages en persoonlijke vertellingen van een eigenzinnige, bevlogen schrijver wiens werk tot het meest vertaalde van de Nederlandse literatuur behoort. Moeiteloos rijgen de bijeengebrachte verhalen in deze bundel zich aaneen tot een kritische ode aan een land waar je ondanks alles niet niet van kunt houden.

NB ‘In het land van de ja-knikkers’ is tot stand gekomen naar aanleiding van het gastschrijverschap dat Frank in het najaar van 2016 heeft vervuld aan de universiteit van Leiden. Onder de bijeengebrachte verhalen, aangevuld met nieuw werk, bevindt zich ‘De moord op de boekverkoopster’ en Franks ‘Open brief aan Arjen Robben’.

Frank Westerman (Emmen, 1964) studeerde Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Hij was correspondent van de Volkskrant en NRC Handelsblad in Belgrado en Moskou. Als schrijver brak hij door met De graanrepubliek (1999), Ingenieurs van de ziel (2002), Ararat (2007) en Dier, bovendier (2010). Najaar 2013 verscheen Stikvallei. Zijn El Negro en ik (2004) is bekroond met de Gouden Uil Literatuurprijs. Met meer dan veertig vertalingen in zestien talen is Frank Westerman een van de meest succesvolle Nederlandse auteurs in het buitenland.

De entree voor deze lezing bedraagt €5,-. Reserveren is gewenst via de mail: info@gianottenmutsaers.nl

Share This