Selecteer een pagina

Foto-expositie Jimke Joling – Zien en gezien worden

In 2011 en 2012 heeft fotograaf Jimke Joling “Roze Maandag” op de Tilburgse Kermis in beeld gebracht. Hét grote gay-evenement waar zien en gezien worden centraal staat. Met deze tentoonstelling legt Jimke Joling dit fenomeen op een eerlijke manier met een vleugje humor vast. Het resultaat is een kleurrijke fotoserie waarnaar je steeds weer opnieuw naar kan blijven kijken. Haar foto’s zijn bij Boekhandel Gianotten Mutsaers te zien van 19 t/m 31 juli.

Fotograaf Jimke Joling

Jimke Joling noemt zichzelf een ‘beelddenker’. Als fotograaf maakt zij portretten en interieurfoto’s, maar zij heeft vooral een grote voorliefde voor de reportagefotografie. Daarin kan ze met haar nieuwsgierigheid, onbevangenheid en creativiteit het best haar eigen verhaal kwijt.

In haar eigen woorden: “ Fotografie stimuleert mij om telkens op zoek te gaan naar een verhaal en daagt me uit om elk verhaal op een unieke manier vast te leggen. Het dwingt me om stil te staan. Goed te kijken, te observeren en mijn kijk op de wereld vast te leggen op een creatieve, verhalende manier”.

In Tilburgs meest unieke evenement ‘Roze Maandag’ geeft ze haar kijk op het fenomeen ‘zien en gezien worden’. Extravagantie, glamour en vrouwelijk schoon beheersen de foto’s, maar het is volgens haar aan de kijker om daar over te oordelen.

Gianotten Mutsaers Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks 't laatste nieuws van Gianotten Mutsaers per e-mail.

Bedankt voor je aanmelding!

Share This