Selecteer een pagina

Fabeldieren best geïllustreerde kinderboek van 2018

Het prentenboek Fabeldieren van illustrator Ludwig Volbeda en auteur Floortje Zwigtman is bekroond met het Gouden Penseel. Het Gouden Penseel wordt sinds 1973 jaarlijks uitgereikt voor het best geïllustreerde kinderboek.

Ludwig Volbeda (1990) is een jonge illustrator die woont en werkt in Amsterdam. In 2011 studeerde hij af aan AKV Sint Joost, Breda. Hij won onder meer de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs en vorig jaar de Gouden Lijst. Ludwig probeert elke dag een tekening te maken, die vind je op zijn blog.

Floortje Zwigtman is de schrijversnaam van Andrea Oostdijk. Ze schreef onder andere Wolfsroedel en de bekende Groene Bloem trilogie. Ze won al heel wat literaire prijzen, waaronder twee keer de Gouden Uil en de Gouden Zoen. In 2017 won Tangramkat van illustrator Martijn van der Linden (Lemniscaat) het Gouden Penseel.

Gouden Griffel
Op het Kinderboekenbal, dinsdagavond 2 oktober in Theater de Meervaart Amsterdam, wordt de Gouden Griffel 2018 bekendgemaakt en uitgereikt. De Gouden Griffel wordt sinds 1971 uitgereikt aan het best geschreven kinderboek van het afgelopen jaar.

Bekijk hier het complete Juryrapport van Penselen & Vlag en Wimpels

Share This