Selecteer een pagina

Boekpresentatie Spoetnik Martijn Neggers

Uitgeverij Nijgh en Van Ditmar en Boekhandel Gianotten Mutsaers nodigen je van harte uit voor de boekpresentatie van Spoetnik, donderdag 18 januari 2018 van 19:30 tot 21:00.

Op zijn tweeëndertigste verhuist Joris van de Werff, een Amsterdamse docent maatschappijleer voor werk en wonen naar de Spoetnikstraat in het Brabantse Helmond-Noord. Daar stuit hij op weerzin en argwaan, want als Helmonders ergens een nóg grotere hekel aan hebben dan aan Eindhovenaren, dan is het wel aan Amsterdammers. Als hij ook nog eens in zijn derde week in zijn eentje de straatprijs van de Postcode Loterij wint – de straat had jaren geleden afgesproken niet mee te doen om scheve gezichten te voorkomen – gaat het van kwaad tot erger en wordt het halflauwe bad waarin hij terechtkwam steeds kouder.

Spoetnik is een roman over eenzaamheid en over groepsgedrag. Over nieuwe mensen in een omgeving die met vreemdelingen weinig op heeft. Een tragikomisch verhaal dat zich afspeelt in een tijd waarin de Gewone Man niet bang is zijn grote keel op te zetten en zich verzet tegen het juk van de grote steden en de hoge heertjes.

We vieren het verschijnen van Spoetnik met een borrel in de boekwinkel, met bijdragen van Stephanie Heijtel, Lukas Meijsen, Lucas de Waard en uiteraard Martijn Neggers zelf.

Aanmelden voor deze avond graag via publiciteit@nijghenvanditmar.nl.

Gianotten Mutsaers Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks 't laatste nieuws van Gianotten Mutsaers per e-mail.

Bedankt voor je aanmelding!

Share This