Selecteer een pagina

Blikvorm Poëzie Proeverij

Op zondag 5 februari zal in boekhandel Gianotten-Mutsaers een presentatie plaatsvinden van de Tilburgse uitgeverij Blikvorm. Blikvorm is een jonge uitgeverij die zich richt op het uitbrengen van grafisch aantrekkelijke bundels van (podium)poëzie en aanverwante woordkunst. Zij streeft ernaar boeken te maken waarbij de grafische vorm de inhoud versterkt. Een nauwe, persoonlijke samenwerking tussen schrijver, beeldmaker en ontwerper is hierbij essentieel.

In de zomer van 2015 ging Blikvorm van start met ‘Vonken van zwart, en wit licht.’ van Daan Taks. Een bundel vol rauwe, doorleefde poëzie voorzien van dito illustraties door action-painter Levi van Huijgevoort. Tijdens de installatie van Martin Beversluis als stadsdichter van Tilburg datzelfde jaar volgde diens bundel ‘Meandertaler’, geïllustreerd door Ivo van Leeuwen. In oktober 2016 volgde ‘Straalstaart’ van Ilse Vandenbussche; een unieke, handgemaakte bundel met verfijnde tekeningen van de hand van Fransien Bal.

Tijdens de middag in Gianotten-Mutsaers zullen alle drie de dichters voordragen uit eigen werk. Zij worden hierbij begeleid door de muzikanten Max Swagemakers (viool) en Erik Vandenberge (bandoneon en diverse snaarinstrumenten). Uiteraard worden op deze middag de diverse bundels te koop aangeboden, alsmede een speciaal voor de gelegenheid samengestelde set geïllustreerde poëziekaarten.

 

zondag 5 februari 2017 van 14 uur tot 15 uur

Gianotten Mutsaers, Emmapassage 17 Tilburg

Gianotten Mutsaers Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks 't laatste nieuws van Gianotten Mutsaers per e-mail.

Bedankt voor je aanmelding!

Share This